"در صورت داشتن هرگونه سوال، کارشناسان فنی ما آماده پاسخگویی هستند."

بوته میری

بوته میری از بیماری‌های شایع گیاهان جالیزی از قبیل خیار، خربزه، هندوانه، کدو و… می‌باشد که سالیانه خسارت قابل توجهی به کشاورزان وارد می‌کند.

 

عامل بیماری بوته میری:

 

بیمارگرهای «فیتوفترا» و «پیتیوم» از مهمترین عوامل ایجاد کننده بوته میری هستند. این بیمارگرها در محیط‌های مرطوب و شرایط دمایی ۲۸ تا ۳۲ درجه، بیشترین فعالیت را دارند و با حمله به طوقه و ریشه گیاهان، موجب از بین رفتن آن‌ها می‌شوند.

 

علائم بیماری:

 

– فرورفتگی بافت گیاهی در محل طوقه و ریشه.

– زخم‌های آبسوخته روی ساقه گیاه.

– لکه‌های کوچک و گاها آبسوخته به رنگ قهوه‌ای روی میوه که با بوی نامطبوعی نیز همراه است.

– تخریب سیستم آوندی در ناحیه طوقه و تغییر رنگ بافت آوندی به زرد و قهوه‌ای.

– سبز خشکی بوته‌ها.

– قهوه‌ای و تیره شدن پوست ریشه.

 

راهکارهای کنترل زراعی:

 

– کشت در خاک‌های سبک.

– تناوب گیاهان جالیزی با گیاهانی نظیر گندم، جو، پنبه، یونجه و شبدر.

– حذف علف‌های هرز و بقایای آلوده گیاهی.

– ضدعفونی بذر یا نشا با قارچکش.

– ضدعفونی بستر کشت با آفتاب دهی یا بخار آب داغ.

– استفاده از تشتک آهک در ورودی گلخانه.

– کاهش دمای گلخانه.

– کشت روی پشته‌ها در محیط گلخانه.

– استفاده از آبیاری قطره‌ای.

– جلوگیری از تماس آب با طوقه گیاه.

– کنترل رطوبت با کاهش مقدار آبیاری و افزایش دفعات آبیاری.

– اطمینان از پوسیده بودن کود دامی.

 

کنترل بیولوژیک:

 

استفاده از قارچکش‌های بیولوژیک حاوی قارچ تریکودرما.

 

کنترل شیمیایی:

 

استفاده از سموم شیمیایی با مشورت کارشناسان کشاورزی.