"در صورت داشتن هرگونه سوال، کارشناسان فنی ما آماده پاسخگویی هستند."

سفیدک پودری انبه

ریزش گل و عدم تشکیل میوه یکی از محدود کننده ترین شرایط کشت انبه در مناطق جنوبی کشور است.
سفیدک پودری درختان انبه که تقریباً تمامی انبه کاری های جهان و بعضاً مناطق انبه کاری جنوب ایران نظیر هرمزگان و سیستان بلوچستان را درگیر نموده است.

این بیماری قارچی توسط قارچ Oidium mangiferae  ایجاد شده و در شرایط رطوبت کافی، کاهش عملکرد درختان انبه را به دنبال دارد.

نحوه خسارت و کلید شناسایی:

این قارچ به گل آذین، برگ و میوه های جوان حمله می کند. کلید تشخیص این بیماری رشد قارچی سفید رنگ و پودری شکل است که عمدتا در گل آذین انبه مشاهده میشود. غنچه گل های آلوده به بیماری باز نمی شوند و در بیشتر موارد، قبل از موعد طبیعی خود شروع به ریزش میکنند.
میوه های جوان نیز توسط پوشش های نمدی و سفید رنگ این بیماری قارچی پوشانده شده و در صورت شدت علائم شروع به ریزش میکنند.

عواملی نظیر تشکیل میوه (فروت ست) ضعیف، گلدهی سنگین و ریزش شدید میوه ها باعث کاهش شدید عملکرد درختان انبه میشوند و گاهی ۷۰ الی ۹۰درصد محصول یک درخت از بین میرود.

کنترل

اقدامات زراعی زیر در کاهش خسارت قارچ کمک و از شیوع بیماری جلوگیری می کند:

  • هرس منظم گل آذین های آلوده و اطمینان از فاصله کشت مناسب درختان
  • حذف و انهدام برگ و گل آذین های آلوده و ریزش یافته
  • کنترل صحیح علف های هرز و تعادل عناصر غذایی در طول رشد

در صورت شدت علائم استفاده از سموم شیمیایی قارچ کش متناسب با توصیه کارشناسان مجرب قابل توصیه است.

"در صورت داشتن هرگونه سوال، کارشناسان فنی ما آماده پاسخگویی هستند."