با ما در ارتباط باشید : ۲۸۴۲۷۲۷۲-۰۲۱

بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی در سیب زمینی

بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی با نام علمی (Pectobacterium) می‌تواند دامنه وسیعی از گیاهان را درگیر کند از جمله سیب‌زمینی که یکی از بیماری‌های مهم این گیاه محسوب می‌شود.

رطوبت خاک سبب ایجاد عدسک‌های متورم بر روی غده‌ها می‌گردد و همین امر راه را برای ورود باکتری به گیاه هموار می‌سازد.

این باکتری‌ها خاک را آلوده ساخته و از طریق جریان آب به غده های دختری منتقل می شوند.

علائم بیماری

در اثر عامل بیماری عدسک‌هایی روی غده‌های مادری ظاهر شده و به مرور زمان زخم‌های قهوه ای فرورفته‌ای روی این عدسک‌ها ایجاد می‌شود که به دنبال آن، بافت درون غده‌ها نرم می‌شود و در مراحل پیشرفته بیماری، این نقاط بدبو می‌گردد.

این باکتری از طریق آنزیم‌های خاص سبب انهدام دیواره سلولی شده و همین امر لهیدگی محصول را هم در مزرعه و هم در انبار به دنبال دارد.
کلسیم عنصری است که می تواند به شدت در استحکام دیواره و در جلوگیری از این بیماری موثر واقع گردد.

نکته: توجه داشته باشید علف‌های هرز مانند تاج‌ریزی و تاج‌خروس می‌توانند مکان امنی برای این باکتری باشند.

توصیه جنوبگان

کود نیترات کلسیم جنوبگان با دارا بودن ۲۳ درصد کلسیم جهت استحکام دیواره سلولی و همچنین افزایش عمر انبارمانی محصول به کشاورزان عزیز توصیه می‌گردد.