عنصر روی در شرایط شوری چه اهمیتی دارد؟

در شرایطی که خاک منطقه شور است، با افزایش غلظت عناصری نظیر روی و پتاسیم، تراکنش و طول ریشه ها بالا رفته و در نهایت سطوح جذب عناصر غذایی بهبود میابد.
علاوه بر این استفاده از عنصر روی، تشکیل آوند های چوبی را در گیاهان تحت تنش شوری در مقایسه با گیاهان بدون مصرف آب بهبود داده و از تخریب آن جلوگیری می نماید.

اکثر خاک های زراعی کشور ما به ویژه مزارع لوبیا و غلات، نظیر گندم و جو با کمبود شدید ریزمغذی ها به ویژه روی مواجه هستند.

جالب است بدانید یکی از علل کم آبی میوه ها کمبود نسبی برخی عناصر نظیر روی، پتاسیم و منیزیم میباشد.

تحقیقات نشان داده اند استفاده از کودهای حاوی روی، بور و کلسیم با افزایش مقادیر ماده خشک سیب زمینی, عمر انبارمانی این محصول را افزایش داده اند.

محصولات دارای مقادیر بالای روی جنوبگان

– زینکاسول جنوبگان (حاوی ۷۰% روی قابل جذب بصورت میکرونیزه و مناسب مصارف بذرمال و محلولپاشی)

– سوسپانسیون۲ جنوبگان ( منبع غنی روی و آهن با pH اسیدی و قابلیت جذب بالا در مصارف آبیاری)

– سوسپانسیون۴ جنوبگان (منبع غنی منگنز و روی، مناسب مصارف آبیاری)

میزان مصرف با توجه به نوع گیاه و شرایط آب و خاک متفاوت می باشد.