
آزمایشگاه کشاورزی و خاکشناسی
صنایع شیمیایی کرمان زمین در آزمایشگاه های کشاورزی خود، با اخذ مجوز های لازم از سازمان محترم جهاد کشاورزی و اداره محترم خاک و آب با اطلاعات و روش های به روز، به بررسی و آنالیز کلیه نهاده های مربوط به کشاورزی اعم از آب، خاک، برگ، کود و… می پردازد و مشاوره تخصصی برای کشاورزان و کارشناسان عزیز ارایه می نماید.
آنالیز خاک
خاک کشاورزی
کیفیت خاک به عنوان بستر کشت، نقش اساسی در کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی دارد. شناخت و رفع کمبود ها و بیشبود های مواد موجود در خاک که به موجب آنها رشد ایده آل برای گیاهان و افزایش محصول آنها حاصل می گردد مسأله ای مهم است که در استفاده حداکثری و مناسب از منابع موجود کمک شایانی می نماید. تمامی آنالیزهای مورد نیاز برای بررسی کیفی خاک در آزمایشگاه کرمان زمین انجام می گردد. نمونه برداری اصولی و صحیح اولین قدم برای رسیدن به بهترین نتیجه خواهد بود (پیوست ۲). پس از آن آزمایش های مربوط به کنترل pH ،EC، بافت، عناصر ماکرو، میکرو، آنیون ها و کاتیون ها، ماده آلی، ضریب جذب سدیم و مقدار جذب آب و… انجام شده که بر اساس نتایج تست آنها می توان نسبت به اصلاح خاک، انتخاب کشت مناسب و تغذیه ایده آل برای گیاه اقدام نمود.


آنالیز خاک
خاک معادن
کشور پهناور ما ایران، بر روی کمربند غنی و بزرگ معدنی قرار گرفته است. شناسایی، اکتشاف و استخراج این مواد، علاوه بر تامین ثروت و ارز آوری فراوان، موجب چرخیدن صنعت کشور و اشتغال زایی در بخش های معدنی می گردد. آزمایشگاه معدنی کرمان زمین با دسترسی به دستگاه های پیشرفته روز در کنار کارشناسان مجرب، قادر است نسبت به تست و اندازه گیری تمامی فلزات و مواد معدنی اقدام نماید.
آنالیز برگ
برگ ها به عنوان کارخانجات تولید داخل گیاه و محل مصرف منابع غذایی، نقشی مهم و کلیدی در بررسی و شناخت وضعیت گیاه و تغذیه آن دارند. نکته مثبت و مهم در آنالیز برگ، وجود استاندارد قطعی و مطمئن برای زمان نمونه برداری و پارامترهای بهینه در آن برهه زمانی دارد ( پیوست ۳). با شناسایی به موقع کمبود های گیاه و جبران آنها می توان به عملکرد حداکثری تولید در گیاه دست یافت. از این رو تمامی پارامتر های شیمیایی که در تغذیه گیاه دخیل هستند، همچنین مواردی که موجب مسمومیت و کاهش عملکرد گیاهان می شوند، در قسمت گیاه پزشکی آزمایشگاه کرمان زمین آنالیز و اندازه گیری می شوند.


آنالیز آب
میانگین مصرف سهم آب کشور در بخش کشاورزی حدود ۹۲% از کل منابع کشور می باشد که رقم بسیار بالایی است. مسلما اطلاع از وضعیت املاح موجود در آب (پیوست ۴) برای انتخاب بهترین روش آبیاری و نیز کشت مناسب امری اجتناب ناپذیز می باشد. خشک سالی های پی در پی سنوات اخیر موجب کم شدن منابع آب شیرین سطحی، پایین رفتن سطح آب چاه ها و خشک شدن قنات ها گردیده است. علاوه بر این برداشت بی رویه از منابع و تجدید نشدن آنها سبب شور و سنگین شدن آب های شیرین می شود. آنالیزهای مربوط به EC ،pH، شوری، سختی، املاح محلول، کاتیون ها و آنیون ها و… می توانند نشان دهنده نقشه راه برای آینده استفاده از هر منبع آب باشند.
آنالیز کود
