هویج

آیا میدانستید اولین مصرف کنندگان هویج به عنوان غذا در ۵ هزار سال پیش، طبق شواهد و اسناد و مدارک تاریخی ایرانیان بوده اند.
هویج وحشی بومی اروپا ، شمال آفریقا و آسیای غربی (افغانستان امروزی) است.و کشت هویج به مرور زمان به کشورهای دیگر گسترش پیدا کرده است.هویج نارنجی اولین بار در اسپانیا و آلمان و در قرن ۱۵ و ۱۶ میلادی ظاهر شده است.
سه کشور بزرگ تولید کننده هویج به ترتیب چین، ازبکستان و روسیه هستند.تولید سالانه چین نزدیک به ۱۷ میلیون تن می باشد.و ازبکستان و روسیه هر کدام تقریبا ۱.۵ میلیون تن در سال.
هویج قرمز و زرد در قرن ۱۳ میلادی در اروپا ظاهر شد و اکنون از تحقیقات ژنتیک مدرن می توان به این نتیجه رسید که هویج نارنجی از آن دسته از گونه های زرد توسعه یافته است.
هویج نارنجی حاوی بتا کاروتن و مقداری آلفا کاروتن، که هر دو رنگدانه های نارنجی هستند ، میباشد. بدن، محتوای بتا کاروتن بالا را به ویتامین A تبدیل می کند که برای سیستم ایمنی بدن ضروری میباشد و برای سلامتی عمومی و داشتن چشم های سالم نیز مهم است.
و نیز جالب است بدانید که هر رنگ هویج دارای خواص متفاوتی میباشد.